Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veliki uspeh ekipe Srbije na Evropskom šampionatu „Šta znaš o saobraćaju“ - | K-013 Portal

Veliki uspeh ekipe Srbije na Evropskom šampionatu „Šta znaš o saobraćaju“

Na evropskom takmičenju koje je održano u petak 15. septembra u Albaniji, naša ekipa sastavljena od dva dečaka i dve devojčice, predstavila je Srbiju, gde je zahvaljujući dosadašnjim postignutim rezultatima, u veoma jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope nasupila kao jedan od favorita.

Ekipa Srbije je osvojila odlično četvrto mesto u sastavu: Elena Stoja, Ankica Čakajac, Veljko Potkonjak i Jovan Nikolić. Vođa ekipe bio je Dušan Todorović. Oni su iza sebe ostavili ekipe kao što su Švajcarska, Francuska, Norveška, Nemačka, Austrija, Monako i druge.

Inače, Veljko Potkonjak je učenik 6. razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Omoljice. On je bio u ekipi Srbije zajedno sa njegovim nastavnikom tehničkog i informatičkog obrazovanja Miodragom Tasićem.

Međutim, za poen im je i ovog puta, kao i lane u Češkoj izmaklo bronzano odličje, pa su sa osvojenih 690 poena završili na 4. mestu! Na trećem mestu, sa samo poenom više (691), našli su se Rusi sa svojom drugom ekipom, a na drugom mestu takođe ekipa Rusije, sa prvim sastavom i osvojenih 692 poena. Ubedljivo najboljim rezultatom, sa osvojenih 700 poena briljirali su, i ove godine ubedljivo bili najbolji takmičari iz Letonije!

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ u Srbiji organizuje Auto Moto Savez (AMSS). Organizatori našeg takmičenja očekuju da će srpske škole u još većem broju naredne godine da se uključe u ova takmičenja, i tako se pridruže najmlađim i najuspešnijimm poznavaocima saobraćajnih propisa, zvanično najveštijima da savladaju poligone spretnosti i praktičnog ponašanja.

Kontinuiranom edukacijom najmlađih učesnika u saobraćaju ćemo svi zajedno imati spremne učesnike za saobraćaj, i  pre svega uticati na bolje rezultate u opštoj bezbednosti saobraćaja u našoj zemlji.

(AMSS/Foto: AMSS)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS