Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Srbije predložila poskupljenje putarine od 12 odsto - | K-013 Portal

Vlada Srbije predložila poskupljenje putarine od 12 odsto

Autoput

Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici predlog izmena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, kojim je predviđeno poskupljenje putarina od 12 odsto, i uputila ga je u Skupštinu Srbije na usvajanje po hitnom postupku.

Kako se navodi u predlogu zakona, koji je objavljen na sajtu Skupštine Srbije, putarina od Novog Sada do Beograda koštala bi 235 dinara, umesto dosadašnjih 210, a od Beograda do Subotice 627, umesto umesto 560 dinara.

U obrazloženju se navodi da je trenutna visina putarina niža od realne vrednosti i podseća da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine.

Povećanjem prihoda od putarine obezbediće se veća sredstva za finansiranje održavanja i razvoja putne mreže, stoji u obrazloženju.

Procena je da će predloženim povećanjem ove godine prihod od naplate putarine biti veći za 1,9 milijardi dinara, odnosno da će ukupan godišnji prihod iznositi 27,6 milijardi dinara.

(N1)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.