Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaštitnik građana: Seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu - | K-013 Portal

Zaštitnik građana: Seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu

zoran pasalic, seksualna eksloatacija dece

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu, kao i da tome pogoduje nizak rizik od otkrivanja počinioca.

Pašalić je u saopštenju, povodom evropskog Dana zaštite dece od seksualne eksploatacije i seksualnog zlostavljanja, upozorio i da većoj dostupnosti i izloženosti dece zlostavljanju doprinosi i to što odrasli nisu upućeni u aktivnost dece na internetu.

 
"Veoma je važno da podignemo svest o tome da se ovaj težak oblik krivičnog dela dešava u našem bliskom okruženju, ali i da utičemo na relevantne institucije da povećaju svoje napore u njegovom suzbijanju, kao i unapredjenju sveobuhvatne zaštite dece", naveo je.
 
Pašalić je, dodaje se u saopštenju, u četvrtak s ministarkom za brigu o porodici i demografiju, Darijom Kisić, razgovarao o potrebi izmena Porodičnog zakona da bi se unapredili položaj i zaštita dece u Srbiji, a time i zaštita dece od svih vrsta iskorišćavanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS