Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Anketa: Rusi podržavaju Putinovu odluku o priznanju Luganska i Donjecka - | K-013 Portal

Anketa: Rusi podržavaju Putinovu odluku o priznanju Luganska i Donjecka

rusija, vladimir putin, anketa

Odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da prizna nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, oblasti u istočnoj Ukrajini, podržava 73 odsto Rusa.

Rezultati pokazuju da 16 odsto anketiranih ne podržava takav potez predsednika, dok je svakom desetom Rusu bilo teško da odgovori.

Agencija je navela da osam odsto Rusa nije obavešteno o prizananju tih republika, 26 odsto njih je informisano o tome, ali bez detalja, dok je 66 odsto anketiranih odgovorilo da je dobro upoznato sa situacijom.

Prema anketi, 78 odsto Rusa je izrazilo podršku odluci predsednika da potpiše sporazum o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći između Rusije i republika, dok takvu odluku ne podržava 14 odsto ispitanika.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara najavio priznanje Rusije suvereniteta Donjecke i Luganske Narodne Republike, dok su ugovori o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći sa tim republikama potpisani dan kasnije.

Savet Ruske Federacije dao je u utorak saglasnost predsedniku Rusije za upotrebu oružanih snaga Rusije van zemlje, a odgovarajuća rezolucija jednoglasno je usvojena na vanrednoj sednici Gornjeg doma parlamenta, prenosi Itar tas.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.