Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Avion sleteo na auto-put zbog otkazivanja motora - | K-013 Portal

Avion sleteo na auto-put zbog otkazivanja motora

Avion sleteo na autoput u Hrvatskoj

Na auto-putu Zagreb-Rijeka između Vrbovskog i Ravne Gore sleteo je avion „Cesna 150m“ na kolovoz.

 

 
Prema prvim informacijama — incident je prošao bez povređenih. Hrvatski autoklub je izvestio o saobraćajnoj nesreći između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smeru Rijeke, zbog čega se vozi jednom kolovoznom trakom, prenosi RTS.

Kako prenosi hrvatski sajt „24 sata“, u avionu su se nalazili instruktor leta i njegova učenica. Zahvaljujući njegovoj prisebnosti uspeo je da prizemlji avion.

– Otkazao im je motor u avionu, ali ne zna se zbog čega. To ćemo tek videti. Avion nije naš, nego smo ga pozajmili jer je naš bio na popravci. U trenutku kada je otkazao motor, avion je lebdeo nekoliko minuta, a nastavnik je imao malo vremena da odluči hoće li sleteti na livadu ili autoput. Srećom da nije sleteo na livadu jer je tamo puno kamenja i rupa i pitanje je kako bi se sve završilo. Ovako su se srećno prizemljili i srećom nema povređenih – kaže pilot Miljenko Bucalović iz prve privatne škole u Lučkom.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS