Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bajden uveo nove mere: Ko dolazi avionom mora u karantin - | K-013 Portal

Bajden uveo nove mere: Ko dolazi avionom mora u karantin

dzozef bajden, americki predsednik

Novi američki predsednik Džozef Bajden potpisao je 10 novih ukaza o merama koje treba da poboljšaju borbu protiv korona virusa.

Bajden je rekao da svako ko avionom dolazi u SAD treba da se testira na koronu pre polaska i da ide u karantin po dolasku.

Jednim ukazom je naredio obavezno nošenje maske za putnike na brodovima, u avionima, vozovima, autobusima i gradskom prevozu.

Federalnoj agenciji za vanredne situacije naložio je da saveznim državama nadoknadi neke troškove povezane s njihovom borbom protiv korona virusa i da obezbedi sredstva za ponovno otvaranje škola.

Toj Agenciji je naredio i da počne sa uspostavljanjem centara za vakcinaciju, a Centru za kontrolu i sprečavanje bolesti da pokrene program koji od februara treba da omogući isporuku vakcina preko lokalnih apoteka, navodi Asošiejted pres.

Bajden želi da u prvih 100 dana njegovog mandata bude dato 100 miliona doza vakcina.

On je obećao mobilizaciju "u vreme rata" protiv korona virusa i kritikovao dosadašnji proces distribucije vakcina kao strašan neuspeh. U SAD je od koronavirusa umrlo više od 400.000 ljudi.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.