Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bankrot kompanije za platne kartice: Blokiran novac i korisnika iz Srbije - | K-013 Portal

Bankrot kompanije za platne kartice: Blokiran novac i korisnika iz Srbije

Payoneer, Pajonir, kartice, platna kartica, bankrot

Nemačka kompanija za platne kartice „Vajerkard“ prijavila je bankrot posle skandala „teškog“ dve milijarde dolara, kada je uhapšen i njen generalni direktor. Zbog bankrota ove kompanije, blokiran je i novac korisnika iz Srbije koji koriste povezane platne sisteme.

Ova kompanija saopštila je da je otvorila postupak bankrota zbog prezaduženosti, a njen generalni direktor i osnivač Markus Braun uhapšen je prethodno zbog sumnje da je lažirao finansijske izveštaje.

Revizor te finansijsko-tehnološke grupe, koja je svojevremeno smatrana zvezdom nemačkog tehnološkog sektora, objavio je da na računima firme nedostaje 1,9 milijardi evra.

Zbog bankrota „Vajerkarda“, u problemu su i korisnici u Srbiji, koji imaju platne kartice povezanih sistema, kao što je „Pajonir“, prenosi startit.rs.

Mnogima je novac blokiran na računima zbog činjenice da su sve kartice koje su povezane sa „Pajonir“ nalozima izdate od strane kompanije „Vajerkard“.

​„Pajonir“ je saopštio kako veruje da je „novac koji se nalazi kod procesora kartica odgovarajuće zaštićen i da je zamrzavanje privremeno. Sva sredstva preko maksimalnog iznos sredstava na vašoj kartici su pod kontrolom Pajonira i kao takvi nisu pod uticajem privremenog zamrzavanja aktivnosti“ koji je usledio odlukom britanske regulatorne agencije zbog bankrota nemačke kompanije.

Inače, ovaj sistem za plaćanje koristi veliki broj ljudi u Srbiji koji rade za strane kompanije kao takozvani frilenseri.

(Sputnjik)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city