Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četvorica državljana Crne Gore, Srbije i Britanije optužena zbog šverca tone kokaina - | K-013 Portal

Četvorica državljana Crne Gore, Srbije i Britanije optužena zbog šverca tone kokaina

sverc kokaina portugal

Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje tereti za prekookeanski šverc više od tone kokaina, a među okrivljenima su i državljani Crne Gore i Srbije, piše podgorički Dan.

Kako prenose portugalski mediji, istragom je utvrđeno da su te osobe, koje su u pritvoru, organizatori akcije. Postupak je proglašen tajnim, pa portugalski mediji nisu objavili identitet okrivljenih.Obelodanjeno je da je droga zaplenjena krajem oktobra prošle godine na jugu Portugala, kod grada Faro i da je sada podignuta optužnica zbog ovog slučaja šverca droge. Kako je preneo portugalski portal "Observador", sud je produžio pritvor za četvoricu muškaraca starih između 28 i 63 godine koje je prošle godine privela specijalna policija, a za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom.

Na listi optuženih su državljani Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, a kokain potiče iz Meksika, prenosi RTCG.

Tokom akcije zaplenjeno je 50 paketa kokaina, težine približno 1.100 kilograma, kao i jedrilica, vozilo i drugi predmeti i dragocenosti.

Prema informacijama koje je medijima dostavilo Javno tužilaštvo grada Faro, postoje sumnje da su pritvorena lica članovi međunarodne kriminalne organizacije za šverc kokaina i kanabisa morem iz Južne i Severne Amerike i Maroka.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.