Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do 1. decembra zabranjen ulazak u Francusku iz zemalja van EU - | K-013 Portal

Do 1. decembra zabranjen ulazak u Francusku iz zemalja van EU

francuska, putovanje u francusku

Prema novim merama karantina, koje će stupiti na snagu u petak u Francuskoj i trajati do 1. decembra, niko neće moći da uđe u Francusku iz zemalja koje nisu članice Evropske unije, osim u slučaju posebnih okolnosti, a granice između Francuske i drugih država EU ostaće otvorene.

Objašnjavajući šta podrazumevaju nove mere, francuski premijer Žan Kasteks rekao je da će građani moći da izlaze iz svojih domova samo radi kupovine hrane, odlaska na posao ili iz zdravstvenih i hitnih porodičnih razloga.

Kasteks je na konferenciji za novinare rekao da će tokom trajanja novih mera, koje će biti na snazi do 1. decembra, vežbanje na otvorenom biti dozvoljeno sat vremena dnevno, prenosi Rojters.

On je dodao da će čak i deca, starija od šest godina, morati da nose zaštitne maske tokom nastave.

Rojters navodi da je se do sada mera obaveznog nošenja maske odnosila na decu stariju od 11. godina.

Francuska ministarka rada Elizabet Born dodala je da će rad od kuće biti obavezan cele nedelje, osim kada je to tehnički nemoguće.

Kako dodaje Rojters, koji je objavio popis novih mera, svako ko izlazi iz kuće moraće da ima sa sobom dokument kojim se opravdava njegov izlazak, a provere će vršiti policija.

Škole će, za razliku od prethodnog karantina na proleće, ostati otvorene, ali će univerziteti biti zatvoreni.

Kafići i restorani će, takođe, biti zatvoreni, kao i prodavnice, osim servisa za popravku automobila, supermarketa, perionica, optičarskih i farmaceutskih radnji.

Javne službe i dalje će funkcionisati, a ostaće otvoreni i verski objekti, ali su proslave, poput venčanja, ograničene na male grupe.

Hoteli će biti otvoreni, ali će njihov kapacitet biti ograničen na putovanja iz profesionalnih razloga.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS