Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dočekana Nova godina u Rimu, Moskvi i Parizu - | K-013 Portal

Dočekana Nova godina u Rimu, Moskvi i Parizu

Dočekana Nova godina u Rimu, Moskvi i Parizu

Nova 2020. godina dočekana je večeras i u Moskvi, Parizu i Rimu.

U Parizu je radosna masa Parižana i turista hrlila na centralni doček prema Jelisejskim poljima, pešice, na biciklima ili skuterima, s obzirom da metro ne radi zbog štrajka sindikata francuskih železnica.

Ljudi su se na čuvenoj aveniji okupili kako bi ispratili tradicionalni ponoćni vatromet i „lajtšou“ kod Trijumfalne kapije.

Rojters navodi da su u novogodišnjoj noći u gradu svetlosti radile samo dve automatizovane linije metroa, sa vozovima bez vozača, kao i da je Parizom cirkulisalo samo nekoliko autobusa gradskog saobraćaja, 27. dana štrajka javnog saobraćaja zbog reformi penzionog sistema koje je najavio francuski predsednik Emanuel Makron.

U Rimu se građanima i turistima na Trgu Svetog Petra obratio Papa Franja, dočekan razdraganim usklicima „Papa, papa“ i „Srećna Nova godina“.

Papa je pozvao okupljene da u Novoj godini pokažu više solidarnost i i da „grade mostove, ne zidove“.

Rusija je u Novu godinu ušla uz obraćanje predsednika Vladimira Putina, koji je građane pozvao da u narednoj godini rade zajedno.

Putin se građanima obratio u tradicionalnoj televizijskoj novogodišnjoj poruci.

Kako navodi Rojters, jedino što je nedostajalo u ovoj novogodišnjoj noći, a što je uobičajena slika za Moskvu, jeste snežni pokrivač, što je posledica vrlo toplog decembra u ruskoj prestonici.

(Tanjug, foto Beta)

 
Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS