Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dr Miodrag Stojković o ohrabrujućoj studiji: Lek protiv malarije dovodi do izlečenja od koronavirusa posle šest dana terapije - | K-013 Portal

Dr Miodrag Stojković o ohrabrujućoj studiji: Lek protiv malarije dovodi do izlečenja od koronavirusa posle šest dana terapije

Ne prestaje potraga za lekovima koji olakšavaju simptome ili čak nude izlečenje kod obolelih od Covid-19, piše Nedeljnik.

Naš priznati genetičar dr Miodrag Stojković objavio je ohrabrujuće rezultate istraživanja francuskih naučnika o leku protiv malarije.

“Posle kineskih, i naučnici iz Francuske tvrde da lek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata obolelih od COVID-19 dovodi do izlečenja – posle 6 dana terapije. Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspešnost je 100%”, napisao je Stojković na Tviteru.

Radi se o studiji čiji su rezultati objavljeni u časopisu International Journal of Antimicrobial Agents.

Istraživači su radili sa 30 ispitanika koji su bili zaraženi koronavirusom. Neki su dobili samo hydroxychloroquine, neki kombinaciju tog leka i antibiotika, a kontrolna grupa nije dobila ništa.

Studija je sprovedena nakon što su lekari u Kini uočili da se trajanje infekcije smanjuje ukoliko se primeni kombinacija ova dva leka.

I predsednik Tramp rekao je danas da će agencija FDA odobriti testiranje ova dva leka.

(Nedeljnik)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.