Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Državljanin Srbije uhapšen u Španiji zbog pljačke bankomata u Nemačkoj - | K-013 Portal

Državljanin Srbije uhapšen u Španiji zbog pljačke bankomata u Nemačkoj

uhapsen drzavljanin srbije, pljacka bankomata

Španska nacionalna policija uhapsila je u primorskom gradu Alikanteu srpskog državljanina (34), optuženog u Nemačkoj za nasilne pljačke bankomata, saopštila je u ponedeljak policija.

Nemačka je u julu 2019. godine raspisala evropski nalog za hapšenje, kako bi bio pronađen zbog suđenja za formiranje bande, koja je u više nemačkih gradova iz bankomata ukrala 226.000 evra, napravivši pritom štetu na njima od dodatnih 40.000 evra.

Policija nije objavila ime uhapšenog muškarca, ali je navela kako mu u Nemačkoj preti zatvorska kazna u trajanju od 25 godina.O njegovom izručenju Nemačkoj odlučiće sud u Madridu.

Alikante, turistički grad sa 331.600 stanovnika na jugoistoku Španije, mesto je gde su i ranije bile hapšene osobe za kojima je u inostranstvu raspisana poternica.

Policija je u julu u centru grada, ispred hotela u kojem je odseo, uhapsila Hrvata (42) za kojim je Hrvatska 2017. raspisala poternicu zbog premlaćivanja dve osobe bejzbol palicom u Zagrebu. On je izručen iz Madrida u Zagreb.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.