Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ekipna bronza za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama - | K-013 Portal

Ekipna bronza za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama

medjunarodne vojne igre rusija

Vozači Vojske Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju u finalnoj ekipnoj trci, koja predstavlja glavni događaj u disciplini "Vojni reli" Međunarodnih vojnih igara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvarove, navodi Ministarstvo i naglašava da je to našoj ekipi donelo treće mesto, iza ekipa Rusije i Kine.

Ekipna trka specifična je po tome što se sva četiri terenska vozila kreću zajedno, u grupi i što sva vozila moraju završiti trku.

Ukoliko tokom trke dođe do kvara na vozilu, od posada se očekuje da kvar otklone uz korišćenje individualnog kompleta alata.

Osvajanjem bronzane medalje u finalnoj ekipnoj trci, pripadnici Vojske Srbije završili su takmičenje u disciplini "Vojni reli", održanoj u gradu Kizilu na krajnjem istoku Ruske Federacije.

Prethodno je naša ekipa osvojila treće mesto u trci sa bojevim gađanjem, kao i srebrnu i bronzanu medalju u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila 4x4 i 6x6 "Kamaz" i "Ural".

Za medalje u disciplini "Vojni reli", osim ekipe Vojske Srbije, takmičile su se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS