Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „General motors“ predstavio futurističko leteće vozilo - | K-013 Portal

„General motors“ predstavio futurističko leteće vozilo

letece vozilo, kadilak letece vozilo

Novi leteći “kadilak” kompanije “Generak motors“ je vozilo koji se kreće bez vozača, vertiklano poleće i spušta se i vozi putnike “vazdušnom linijom”.

Ovo futurističko vozilo, tehnički je dron, koji je predviđen za vožnju jednog putnika. Potpuno je autonoman, električan, može da putuje brzinom od oko 90 kilometara na sat. Sastavljen je od ultra laganog kućišta, sadrži bateriju i motor od 90 KW.

Viši izvršni direktor “Dženeral motorsa“ opisao je da je novi “kadilak“ kao “koncept budućnosti ličnog prevoza“, prenosi Rojters.

Pored letećeg “kadilaka” predstavljen je porodični električni “kadilak” šatl.

Autonomni šatl ima prednja i zadnja klizna vrata i panoramski stakleni krov i iz kompanije navode da “uskoro stiže”. Opremljen je biometrijskim senzorima, ima sistem glasovne poruke i prepoznavanje pokreta rukom, čelni ljudi odbili su da otkriju više detalja o novim automobilima.

(Energetskiportal)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.