Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grad u Danskoj uveo četvorodnevnu radnu nedelju - | K-013 Portal

Grad u Danskoj uveo četvorodnevnu radnu nedelju

Grad u Danskoj uveo četvorodnevnu radnu nedelju

Vlasti Odšereda, grada u Danskoj, uvele su četvorodnevnu radnu nedelju za sve zaposlene u opštinskoj administraciji.

Zaposleni u opštini Odšered, njih oko 300, od sada mogu i petak da koriste kao slobodan dan.

Kirsten Lund Markvardsen, iz opštinske administracije, rekla je novinarima da su posle dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj nedelji konačno sprovedu u delo.

Ona je dodala da u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

"Sigurni smo da će ljudi ceniti to što imaju dodatni dan za odmor", rekla je Markvardsen, dodajući da će opštinski službenici od sada raditi 35 sati nedeljno. Inače, standardna radna nedelja u Danskoj traje oko 37,5 sati.

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada, dodajući da su presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

Odšered je poluostrvo na severozapadnom delu ostrva Zealand u Danskoj. Udaljen je oko 100 kilometara zapadno od Kopenhagena. U gradu trenutno živi oko 33.200 stanovnika.

(N1, foto: AFP)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.