Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grupa turista iz Srbije zaglavljena u Zanzibaru zbog otkazanih letova - | K-013 Portal

Grupa turista iz Srbije zaglavljena u Zanzibaru zbog otkazanih letova

zanzibar, turisti srbije u zanzibaru

Situacija sa omikron sojem koronavirusa je poremetila red letenja širom sveta, a zbog otkazivanja letova iz Zanzibara u Beograd ne mogu da se vrate ni neki naši građani.

Avio-agent Igor Vranješević objasnio je za RTS da su ljudi ostali u Zanzibaru zbog toga što je avio-kompanija "Flaj Dubai" otkazala sve letove do 31. decembra, uključujući i let od Zanzibara do Dubaija.

"S obzirom na to da se radi o niskobudžetnoj kompaniji, tu nije moguće prebacivanje na druge letove, a drugi letovi lete. Sad imamo situaciju da putnici moraju da se obrate na mestu gde su kupili svoje avionske karte da vide šta će dalje - da li će kupovati nove avionske karte u drugim kompanijama ili će na neki način 'Flaj Dubai' vršiti kompenzacije", naveo je Vranješević.Dodatni problem predstavlja i to što su među zaraženima i pojedini piloti i kabinsko osoblje.

"Situacija nije toliko dramatična koliko se u ovom trenutku predstavlja. Za kabinsko osoblje, za stjuardese, pilote, veliki je problem korona, ali ozbiljne avio-kompanije prave rezerve", naveo je Vranješević i dodao da u svakom trenutku mogu da reaguju u slučaju otkazivanja letova.

Vranješević je istakao da je ključna stvar za svakoga ko putuje da se posavetuje sa nekim ko se razume u pravila i ko može da ih protumači, pošto postoji veliki broj mesta i sajtova na kojima informacije mogu da se prikupe.

"Švajcarska ne dozvoljava ulazak vakcinisanima sa 'Sputnjikom' i 'Sinofarmom', ali ako je putnik preležao koronu, on može da uđe u Švajcarsku, bez obzira što je vakcinisan tim vakcinama", kazao je Vranješević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city