Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Istekao rok za kandidature: Niko neće da bude kandidat za predsednika Albanije - | K-013 Portal

Istekao rok za kandidature: Niko neće da bude kandidat za predsednika Albanije

albanija, predsednik, kandidat

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika Albanije istekao je danas u 16 sati i do tada nijedna parlamentarna stranka nije predložila svog kandidata.

Sednica albanskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se obavi drugi krug izbora za predsednika države, biće održana u ponedeljak, ali se ona unapred smatra neuspešnom, prenosi Albanijan post.

Ranije je poslanik opozicione Demokratske partije Arbi Agaljiju izjavio da ta stranka neće predložiti nikoga dok se ne prihvati njen zahtev da opozicione stranke mogu da predlože četiri kandidata, kao i da se predloženi kandidat u poslednjih pet godina nije aktivno bavio partijskom politikom.

Kandidata u drugom krugu nije predložila ni vladajuća Socijalistička partija, a prema proceduri, predsednik Albanije se bira u pet krugova. Ukoliko ni nakon pet krugova predsednik ne bude izabran, raspisuju se novi parlamentarni izbori, prenosi Kosovo onlajn.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.