Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izbeljivač prodavali kao čudotvorni lek protiv kovida i zaradili milion dolara - | K-013 Portal

Izbeljivač prodavali kao čudotvorni lek protiv kovida i zaradili milion dolara

lek protiv kovida, izbeljivac

Porodica sa Floride je optužena da je prodala na hiljade boca otrovnog industrijskog izbeljivača, govoreći da je reč o čudotvornom leku protiv kovida.

Veruje se da su zaradili milion dolara od prodaje.Mark Grenon (62) i njegovi sinovi Džonatan, Džordan i Džozef su navodno zaradili više od milion dolara prodajući "čudesni mineralni lek", pošto su tvrdili da može da leči bolesti poput raka, malarije i kovida19, prenosi "Skaj njuz".

Zvaničnici kažu da su u stvari prodavali hlor-dioksid, koji se obično koristi za industrijsku obradu vode i može biti smrtonosan ukoliko se koristi.

Vlasti nisu odobrile korišćenje izbeljivača za medicinsku upotrebu i upozorili su da je opasno gutati ga.

Sudski dokumenti pokazuju da je supstanca bila na prodaji i izložena u objektu pod nazivom "Dženezis II crkva zdravlja i isceljenja", gde je Grenon bio "nadbiskup".

Vlasti su im još prošlog aprila naredile da prekinu prodaju proizvoda, ali su oni ignorisali sudski nalog.

Sada su optuženi za prevaru i kršenje sudskog naloga i suočavaju se sa doživotnom kaznom zatvora ukoliko budu osuđeni, navodi "Skaj njuz".

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.