Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Karantin za bogate u luksuznim apartmanima - | K-013 Portal

Karantin za bogate u luksuznim apartmanima

Lanac luksuznih apartmana u Švajcarskoj nudi bogatim stanovnicima karantin s pet zvezdica uz privatnog dostavljača, lekara i testiranje na virus korona.

"Le Bijou", koji ima 42 apartmana, od kraja februara primao je sve manje rezervacija kada su u zemlji zabeleženi prvi slučajevi zaraze virusom korona, a epidemija se naglo širila susednom Italijom.

Neki bogati gosti rezervisali su neuobičajeno duge boravke, po dve i više nedelja, a mnogi su tražili i posete lekara.

"Shvatili smo da moramo da ponudimo novu uslugu i što pre da se prilagodimo. Tada smo ponudili apartmane-karantine", objasnio je suosnivač i vlasnik lanca Aleksander Hubner, prenosi AFP.

Gosti koji žele da poštuju upute o socijalnom distanciranju mogu da dođu u svoj luksuzni apartman bez susreta sa portirom i osobljem tog lanca, mogu da naruče namirnice ili obroke koji će im biti dostavljeni pred vrata.

"Ako ste se zatekli u Švajcarskoj i ako vam je određena samoizolacija, to je verovatno najbolje rešenje", kaže Hubner.

"Za takve uslove platićete papreno, oko 500 švajcarskih franaka (oko 470 evra) dnevno", rekao je.

Za dodatnih 800 franaka (760 evra) dnevno, posetiće vas lekar i dva puta dnevno medicinska sestra. Za još 4800 franaka (više od 4.500 evra) dnevno biće vam osiguran medicinski nadzor od 24 sata.

Testiranje na koronavirus košta 500 franaka. Ali, ispisivanje visokog iznosa na čeku ne podrazumeva automatsko testiranje koje se vrši samo u slučaju ozbiljnih simptoma.

Hubner ističe da je u apartmane besplatno smestio osam medicinskih radnika s prve linije borbe protiv koronavirusa.

Identitet gostiju je tajan, ali njegova internet stranica se hvali da su im gosti među ostalima bili suosnivač kompanije "Apple" Stiv Voznjkak i autor "Vuka s Vol Strita" Džordan Belfort.

Aleksander Hubner tvrdi da mu je prioritet da zadrži 65 radnika i saradnika. Od početka krize kao podršku za nastavak rada primio je donacije i sam dao više od četvrtine svojih godišnjih prihoda.

(Hina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.