Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kina pooštrila mere za suzbijanje poreskih prekršaja - | K-013 Portal

Kina pooštrila mere za suzbijanje poreskih prekršaja

KINA, suzbijanje poreskih prekrsaja

Kina je intenzivirala suzbijanje poreskih prekršaja kako bi ublažila gubitke poreskih prihoda u 2023. godini, saopštile su vladine agencije.

Prošle godine nadležni organi su ispitali ukupno 174.000 preduzeća osumnjičenih za poreske prevare, navodi se u nedavnom saopštenju osam resora, uključujući Državnu poresku upravu i Ministarstvo javne bezbednosti, prenosi Sinhua.

Konkretno, oko 16,6 milijardi juana (oko 2,3 milijarde američkih dolara) vraćeno je tokom suzbijanja krivičnih dela u vezi sa olakšicama na izvozne takse, navodi se u saopštenju.

Osam resora je saopštilo da će nastaviti da rade zajedno na suzbijanju krivičnih dela u vezi sa porezima, kao deo napora da se zaštiti poreska sigurnost Kine i obezbedi zdravo poslovanje privrede.

Ukupni kineski prihodi od poreza i naknada dostigli su 31,7 hiljada milijardi juana (4,4 hiljade milijardi dolara)prošle godine, uključujući 15,9 hiljada milijardi juana (2,21 hiljada milijardi dolara) poreskih prihoda i 8,2 hiljada milijardi juana (1,14 hiljada milijardi dolara) prihoda od premija socijalnog osiguranja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS