Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kinezi napuštenu zgradu za dva dana pretvorili u bolnicu sa 1.000 kreveta (video) - | K-013 Portal

Kinezi napuštenu zgradu za dva dana pretvorili u bolnicu sa 1.000 kreveta (video)

Kinezi napuštenu zgradu za dva dana pretvorili u bolnicu sa 1.000 kreveta (video)

Prva bolnica za lečenje obolelih od koronavirusa u Kini otvorena je u gradu Huangang nedaleko od Vuhana, nakon što su radnici i volonteri za samo dva dana pretvorili napuštenu zgradu u ustanovu za hitne slučajeve sa 1.000 kreveta.

Prva grupa pacijenata prebačena je u Medicinski centar Dabi u Huangangu. Dodatni kapaciteti za smeštaj obolelih biće ključni za prezaposleno medicinsko osoblje u izolovanoj provinciji Hubej, koja je u centru krize.

Zgrada bolnice je originalno sagrađena kao novo krilo Centralne bolnice u Huangangu i trebalo je da bude otvorena u maju. Lokalne vlasti su u petak naredile da se završena ali prazna zgrada koristi zamo za lečenje obolelih od koronavirusa, a pripreme su počele u nedelju.

Do ponedeljka su postavljeni svi kreveti i završene su instalacije za struju, vodu, a uveden je i internet. Više od 500 radnika i sa desetak građevinskih vozila radilo je dva dana i noći kako bi na vreme obavili posao. Još jedna bolnica gradi se iz temelja u blizini Vuhana, a očekuje se da bude završena tokom ove nedelje, samo nedelju dana od početka radova.

Bolnica pod nazivom Huošenšan nalazi se u zapadnom predgrađu Vuhana, epicentru epidemije novog koronavirusa od koga su preminule najmanje 132 osobe, a zaraženo je više od 6.000 osoba. Vlasti su angažovale četiri građevinske kompanije kako bi za nedelju dana dovršili medicinski centar na šest hektara sa 1.000 kreveta u okrugu Caidian.

Očekuje se da će bolnica prve pacijente primiti 3. februara. Kina gradi najmanje četiri bolnice za zaražene koronavirusom kako bi suzbila širenje bolesti opasne po život.

Novi koronavirus pojavio se krajem decembra u Vuhanu, a do sada se proširio svetom, od Francuske i Nemačke do Japana, Australije, Sjedinjenih Država i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su danas potvrdili prvi slučaj zaraze kod porodice koja je doputovala iz Kine. Naučnici su juče objavili da je tajlandska prestonica Bangkok najugroženiji nekineski grad od novog virusa, preneo je „Dejli mejl“.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.