Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kraljičin platinasti jubilej prenosiće se uživo, na proslavi i Tom Kruz i Helen Miren - | K-013 Portal

Kraljičin platinasti jubilej prenosiće se uživo, na proslavi i Tom Kruz i Helen Miren

kraljica elizabeta 2, platinasti jubilej

Kraljca Elizabeta II slavi 96. rođendan, a za 15. maj zakazana je proslava njenog platinastog jubileja.

Britanska mreža ITV okupila je niz slavnih osoba kako bi proslavila platinasti jubilej koji će se prenositi uživo iz dvorca Vindzor.

Među slavnima koji će predvoditi svečanost povodom kraljičinih 70 godina na prestolu su Tom Kruz, Helen Miren i Demijan Luis. Oni će učestvovati u velikom pozorišnom događaju koji će uključivati 1.300 izvođača i 500 konja koji će gledaoce voditi kroz različite trenutke istorije od vladavine kraljice Elizabete I do krunisanja kraljice Elizabete II, piše Variety.

Miren će glumiti kraljicu Elizabetu I, a glumačku postavu "Queen's Players" predstaviće lik pod nazivom The Herald, koji tumači glumac i komičar Omid Djalili. Svaki čin predstave odražava ključne trenutke u istoriji, uključujući Tilburijev govor Elizabete I i Jakova I i barutnu zaveru.

Slaviće se i Komonvelt te četiri nacije Ujedinjenog Kraljevstva. Sve će biti isprepleteno brojnim vojnim i konjičkim izložbama iz celog sveta.

Za muziku je zadužen orkestar od 75 članova. Višestruko nagrađivana kompozitorska Debi Vajzman će biti muzička direktorka. Od ostalih gostiju navode se još i Endru Lojd Veber, Ant end Dek, Džoan Kolins i Dejvid Džejson.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.