Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lavrov: Rusija spremna na razgovor, ali EU uništava odnose - | K-013 Portal

Lavrov: Rusija spremna na razgovor, ali EU uništava odnose

sergej lavrov

Rusija je spremna da razgovara o svim problemima nagomilanim u odnosima sa EU, ali je Brisel namerno uništio osnov tih odnosa, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon razgovora sa finskim kolegom Peka Havisto u Sankt Peterburgu.

Lavrov je kazao da će Rusija biti spremna da oživi odnose s Evropskom unijom kad Brisel prestane da ih uništava, prenosi TASS.

"Na Evropskoj uniji je da odluči. Ako je odlučila da odnose ipak treba obnoviti i preokrene korake za njihovo prekidanje, onda ćemo mi takođe biti spremni na to", rekao je Lavrov.

Kako je naveo, prekid odnosa izmedju Rusije i EU traje odavno, a inicijator toga je EU, prenosi Sputnjik.

"Odnose između EU i Rusije neprestano raskida Evropska unija" - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Havistom.

Komentarišući izjave iz Evropske unije da se poseta šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja Rusiji završila ponižavanjem, Lavrov je rekao da se pravo poniženje Evropske unije dogodilo 2014. godine, tokom krize u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, svojevrsna prekretnica bila je 2014. godina, kada se, kako je naveo, u Ukrajini dogodio državni prevrat, a "Evropska unija u velikoj meri pokazala svoju nemoć u odnosu na sporazum postignut neposredno uoči prevrata izmedu vlade i opozicije i na koje su svoje potpise stavile Nemačka, Francuska i Poljska".

Ministar je primetio da opoziciji nije bilo stalo do ovih potpisa i mišljenja Evropske unije da je neophodno realizovati sporazum.

Lavrov je naglasio da Rusija nema problema u odnosima sa pojedinačnim evropskim zemljama.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city