Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Litvanija proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom - | K-013 Portal

Litvanija proglasila vanredno stanje na granici sa Belorusijom

belorusija, litvanija, vanredno stanje

Vlada Litvanije je odobrila uvođenje vanrednog stanja u regionima koji se graniče sa Belorusijom.

"Odluka je doneta uzimajući u obzir pogoršanje situacije u pograničnom regionu, zbog čega je dostavljena parlamentu na odobrenje", izjavila je litvanska premijerka Ingrida Simonite.

Prema predlogu litvanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, vanredno stanje će stupiti na snagu u ponoć 10. novembra u pograničnom području i unutar pet kilometara od tog područja, kao i na mestima za smeštaj migranata iz afričkih i azijskih zemalja koji su ušli u Litvaniju preko Belorusije.

Predloženo je da ovaj režim traje mesec dana.

Lukašenko: Poljsko prebacivanje tenkova na granicu je ucena

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko okarakterisao je kao ucenu akcije Poljske da tenkove "leopard" prebaci na granicu sa Belorusijom, nakon eskalacije krize između dve države izazvane pokušajima prodora ilegalnih migranata na teritoriju EU.

"Da se borimo protiv migranata sa 'leopardima'? Dobro smo upućeni u vojna pitanja i razumemo šta danas znači voditi rat sa ovim jadnim ljudima na granici Poljske sa Belorusijom i premeštati kolone tenkova. Jasno je da je to neka obuka ili ucena", izjavio je Lukašenko u intervjuu za ruski časopis "Nacionalna odbrana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS