Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mađarska obezbedila snabdevanje gorivom Austrije - | K-013 Portal

Mađarska obezbedila snabdevanje gorivom Austrije

mađarska pomogla austriji,gorivo

Nakon mehaničkog incidenta u rafineriji Švehat OMV-a, nadomak Beča, tokom kojeg je oštećeno glavno postrojenje za destilaciju sirove nafte, Mađarska je stavila na raspolaganje svoje rezerve goriva kako bi osigurala snabdevanje u susednoj Austriji.

OMV je zbog incidenta morao da odloži ponovno pokretanje rafinerije Švehat, koja je od 19.aprila u remontu, što je nagoveštavalo probleme u snabdevanju.

Najpre je austrijska vlada oslobodila svoje strateške rezerve goriva za obezbeđivanje snabdevanja u Austriji.

Potom je OMV pojačao porizvodnju u svojim drugim rafinerijama, kao što je Burghauzen na jugu Nemačke i Petrobrazi u Rumuniji, koji će isporučivati, privremeno, veće količine goriva za austrijsko tržište.

Za sada je neizvesno koliko će dugo trajati popravke u Švehatu.

Zbog mogućih problema sa snabdevanjem kerozinom, bečki aerodrom je apelovao na sve aviokompanije koje sleću u Beč da ne toče kerozin, već da to učine na drugim destinacijama.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.