Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medvedev: Ko kaže da će Ukrajina postojati za dve godine - | K-013 Portal

Medvedev: Ko kaže da će Ukrajina postojati za dve godine

dmitrij mevedev, rusija, ukrajina

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da Ukrajina za par godina možda više neće „postojati na mapi sveta“.

Medvedev je tako prokomentarisao izveštaje da Ukrajina želi da se sa SAD dogovori o isporuci gasa po sistemu „zajma i najma“ (lend-lease) uz uslov plaćanja za dve godine.

„Video sam da Ukrajina želi da dobije gas od svojih inostranih vlasnika po sistemu ‘zajma i najma’ sa plaćanjem isporuke za dve godine. U suprotnom, jednostavno će se smrznuti tokom sledeće zime. Samo pitanje. A ko je rekao da će za dve godine Ukrajina uopšte postojati na mapi sveta?“, upitao je bivši predsednik Rusije na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Medvedeva, SAD su toliko uložile u projekat Ukrajine kao „anti-Rusija“ da ih više nije briga za eventualne ekonomske gubitke.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.