Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nevreme iznenadilo Istru, za dva sata 8.000 munja - | K-013 Portal

Nevreme iznenadilo Istru, za dva sata 8.000 munja

Nevreme Istra

Snažno nevreme sa obilnom kišom i olujnim udarima vetra zahvatilo je noćas Istru i Kvarner, a za samo dva sata zabeleženo je više od 8.000 munja.

„Približavanje olujnih sistema iz Italije podstaklo je razvoj novih grmljavinskih sistema na moru severnog Jadrana, a zatim i formiranje kompaktne olujne linije. Grmljavinska linija sporo se približavala obali, tako da su nautičari imali nekoliko sati da se sklone na sigurno“, naveli su iz istarskog meteo portala Istramet.

Duvao je prolazno jak vetar, mestimično s olujnim udarima jačine i do 86 kilometara na sat, uglavnom jugozapadni, prenosi Hina.

Mestimično je pala i obilna kiša pa je tako u Umagu i Novigradu palo čak 32 milimetara, porečke stanice zabeležile su do 15 mm, a u centru Pule palo je 13 mm, dok je temperatura je opala za pet stepeni.

Sve je to, kažu u Istrametu, samo uvod u promenu vremena koja stiže u subotu, a koja će vrhunac imati sredinom nedelje kada su izgledne lokalno obilne količine kiše, jako nevreme i obilje grmljavinske aktivnosti.

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS