Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ODLUČENO: Putin može ponovo da se kandiduje za predsednika - | K-013 Portal

ODLUČENO: Putin može ponovo da se kandiduje za predsednika

vladimir putin

Ruska Državna duma usvojila je danas zakon u skladu sa izmenama Ustava koji, između ostalog, daje pravo Putinu da se ponovo kandiduje za predsednika zemlje.

Prema jednoj od novih odredbi Ustava Rusije, ograničavanje broja mandata tokom kojih jedno te isto lice može vršiti dužnost predsednika Rusije odnosi se na aktuelnog lidera zemlje bez uzimanja u obzir njegovih prethodnih predsedničkih mandata.

Prema tome, ovo pravilo omogućava aktuelnom lideru da još dva mandata obavlja dužnost predsednika Rusije, prenosi Sputnjik.

Autori inicijative o predsedničkim mandatima su poslanici Pavel Krašenikov i Olga Savastjanova, kao i član Saveta federacije Andrej Klišas koji su u novembru prošle godine uneli dokument u Državnu dumu.

Dokument predviđa da za predsednika zemlje može biti izabran državljanin Rusije koji ima najmanje 35 godina, koji je stalno živeo u Rusiji najmanje 25 godina, a takođe nikada nije imao državljanstvo ili dozvolu boravka u drugoj zemlji.

Pored toga, zakon propisuje da dužnost šefa Centralne izborne komisije može obavljati državljanin Rusije koji je navršio 30 godina.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS