Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oko 8.000 aviona potrebno za distribuciju vakcine u svetu - | K-013 Portal

Oko 8.000 aviona potrebno za distribuciju vakcine u svetu

distribucija vakcine u svetu

Za distribuciju vakcina protiv korona viruse biće potrebno oko 8.000 kargo aviona tipa Boing 747, a lobisti naglašavaju da će radnici avio-kompanija biti glavni ljudi u prebacivanju vakcina širom sveta.

U pismu koje je stiglo na adresu Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Savetodavni komitet za imunizaciju (ACIP), koju čine lobisti i zdravstvena udruženja pozvali su CDC da omogući prioritet radnicima avijacija u sledećoj fazi vakcinacije, preneo je ABC njuz.

"Zaposleni u avio-kompanijama moraju biti prioritet. Dok su naši zaposleni implementirali nekoliko slojeva zaštite za komercijalne letove i zaposlene u avio-industriji, zbog prirode posla, radnici koji budu prevozili vakcine su izloženi sličnom riziku", navodi se u pismu ACIP-a.

Ovo udruženje dodaje da bi zaposleni u avio-kompanijama trebalo da budu sledeći koji će dobiti vakcinu protiv korone, nakon zdravstvenih radnika i najranjivijeg dela populacije.

"Ne tražimo da oni budu na vrhu prioriteta, ali vlade brojnih zemalja moraju da budu svesne da su transportni radnici vrlo bitni za isporuku vakcina", rekao je Aleksandr de Žunijak, generalni direktor Međunarodnog vazdušnog transporta (IATA).

Erlajns for Amerika, organizacija koja predstavlja veliku većinu avio-kompanija iz SAD je saglasna sa ovim predlogom, jer transportni radnici imaju dužnost da isporuče vakcine širom sveta zbog čega je "krucijalno da oni budu radno sposobni i da budu spremni da pomognu gde treba".

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS