Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ostavke podnela šestorica rumunskih ministara - | K-013 Portal

Ostavke podnela šestorica rumunskih ministara

rumunija, ostavka ministara

U Vladi Rumunije ostavku je podnelo šest ministara jedne od stranaka na vlasti, USR-Plus, povećavajući pritisak na predsednika vlade Florina Kicua da napusti tu funkciju.

"Kicu je svesno razneo vladajuću koaliciju i ne može više da bude premijer, zbog čega se ministri USR-Plus povlače iz vlade", izjavio je kopredsedavajući te stranke Dan Barna.

Prema njegovim rečima, sada su moguća dva scenarija – da liberali (PNL) imenuju novu osobu za formiranje vlade i pozovu USR-Plus da im se pridruži ili da se glasa o nepoverenju vladi u parlamentu.

Rumunsku vladu, osnovanu u decembru, čine tri partije desnog centra, liberali, USR-Plus i stranka mađarske manjine UDMR.

Ranije su postojala neslaganja unutar vlade ali je nezavodoljstvo kulminuralo nedavnom odlukom premijera da lokalnim upravama isplati deset milijardi evra za modernizaciju infrastrukture.

USR-Plus je odbio taj projekat smatrajući da predstavlja isisavanje javnih sredstava.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.