Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OSUĐEN NA SMRT PREKO PLATFORME ZOOM: Kazna vešanjem za dilera heroina u Singapuru - | K-013 Portal

OSUĐEN NA SMRT PREKO PLATFORME ZOOM: Kazna vešanjem za dilera heroina u Singapuru

pancevo, beograd, novi sad, vesti, zoom, suđenje

Sud u Singapuru izrekao je smrtnu kaznu muškarcu zbog trgovine drogom, a to je već drugi slučaj u kojem je presuda izrečena "na daljinu", odnosno, na platformi Zoom, koja je postala popularna tokom pandemije koronavirusa.

Iz sudskih dokumenata se vidi kako je Malezijac Punitan Genasan (37) u petak proglašen krivim i osuđen na smrt vešanjem, jer je 2011. godine organizovao prodaju heroina.

Presuda je izrečena dok u Singapuru traju stroge mere restrikcije kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

"Zbog sigurnosti uključenih u sudski proces ročište je održano posredstvom video-konferencije", izjavio je zvaničnik singapurskog Vrhovnog suda.

Ovo je ujedno bio prvi slučaj u kojem je smrtna kazna izrečena onlajn, dodao je zvaničnik.

Organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava kritikovale su izricanje kazni video-pozivima, uključujući jedan slučaj u Nigeriji ranije ovog meseca, gde je na ovaj način takođe izrečena smrtna presuda.

Advokat osuđenog Malezijca, Peter Fernando, izjavio je kako se nije protivio izricanju presude njegovom branjeniku na platformi Zoom. Kazao je kako se sudija mogao jasno čuti dok govori, a u pitanju je bilo izricanje kazne pri čemu nije bilo prostora za iznošenje novih pravnih argumenata. Dodao je ipak kako njegov branjenik razmatra mogućnost podnošenja žalbe na presudu.

Kurir.rs/Vijesti.mePratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.