Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Parada pobede nad fašizmom u Moskvi u uobičajenom formatu - | K-013 Portal

Parada pobede nad fašizmom u Moskvi u uobičajenom formatu

parada pobede moskva

Ruska vojna parada povodom obeležavanja 76. godišnjice pobede Sovjetskog saveza nad nacističkom Nemačkom u Velikom patriotskom ratu od 1941. do 1945. godine održaće se na moskovskom Crvenom trgu u uobičajenom formatu, dok će prisustvo gledalaca zavisiti od epidemiološke situacije", izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

I ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio da će se održati parada povodom Dana pobede nad fašizmom, prenosi ruska agencija Tass.

"Format parade biće uobičajen, ali što se tiče prisustva gledalaca, njihov broj će zavisiti od zahteva koji će biti definisani zajedno sa Rospotrebnadzorom (ruskim regulatorom za zaštitu prava potrošača)", izjavio je Peskov.

Do sada "dinamika (s obzirom na situaciju sa korona virusom u Rusiji) uliva optimizam, ali ne pruža mogućnost za opuštanje", istakao je Peskov.

Rusija je prošle godine vojnu paradu, koja se tradicionalno održavala 9. maja na moskovskom Crvenom trgu, prebacila na 24. jun zbog pandemije korona virusa.

Ruski predsednik Vladimir Putin izabrao je 24. jun za paradu, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.