Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pariz zabranjuje ulazak turističkih autobusa u centar grada - | K-013 Portal

Pariz zabranjuje ulazak turističkih autobusa u centar grada

Pariz

Gradska uprava Pariza planira da zabrani ulazak turističkih autobusa u centar francuske prestonice kako bi podstakla posetioce da hodaju, voze bicikle ili koriste usluge javnog prevoza, izjavio je zamenik gradonačelnika Emanuel Gregoar za list „Parizijen“.

 

On je rekao da uprava želi da odgovori na žalbe u vezi sa neprijatnostima koje je prouzrokovao masovni turizam i da situacija u Parizu nije toliko loša kao u Veneciji ili Barseloni, ali da su Parižani zabrinuti zbog priliva turističkih autobusa, prenosi “Blic biznis”.

„Ne želimo više totalnu anarhiju turističkih autobusa u Parizu. Autobusi više nisu dobrodošli u samom srcu grada“, istakao je Gregoar.

Gregoar kaže da gradska uprava čeka donošenje zakona kako bi se smanjilo saobraćanje autobusa i da će napraviti mesta za parking izvan grada da ta vozila ne bi više ulazila u centar Pariza.

„Turisti mogu, kao i svi ostali, da se prebace na načine kretanja koji odgovaraju životnoj sredini ili da koriste javni prevoz“, rekao je Gregoar i dodao da bi turistički vodiči trebalo da se prilagode organizovanjem biciklističkih tura ili pešačenja sa slušalicama na ušima.

Kako navodi Srna, Pariz je ispresecan desetinama autobusa na sprat koji prevoze turiste od jednog spomenika do drugog, kao i međunarodnim turističkim autobusima kojima u Pariz dolaze turisti iz raznih delova Evrope.

Prošle godine je Pariz i okolinu grada posetilo rekordnih 50 miliona ljudi.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city