Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Peskov: Zabrana kupovine ruske nafte imala bi ozbiljne posledice - | K-013 Portal

Peskov: Zabrana kupovine ruske nafte imala bi ozbiljne posledice

dmitrij peskov, nafta, sankcije, rusija

Sankcije protiv Rusije ne znače da je ona potpuno izolovana, svet je suviše veliki da bi SAD i Evropa mogli da nas izoluju, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

"Sa SAD su sačuvani određeni kanali komunikacije. Definitivno postoji prekid odnosa, narušavaju se ekonomski odnosi, čitav niz zemalja – evropske zemlje, SAD, Kanada, Japan i druge – uvode razne ograničavajuće mere u ekonomiji, ali to ne znači da je Rusija izolovana", rekao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, zemlje NATO-a su potpuno svesne da ne mogu direktno da učestvuju u onome što se događa u Ukrajini.

Portparol Kremlja je, takođe, rekao da je situacija u ruskoj ekonomiji vanredna, pa zahteva i vanredne mere i svakodnevne konsultacije s ruskim liderom.

U petak je list "Komersant", pozivajući se na tabelu pod nazivom "Plan prvih dejstava za osiguranje razvoja ruske ekonomije u uslovima spoljnog sankcionog pritiska" i izvor, saopštio da ruske vlasti razmatraju ukidanje krivične i administrativne odgovornosti za korišćenje nelicenciranih programskih softvera koji "pripadaju vlasnicima zemalja koje podržavaju sankcije".

"Situacija je vanredna, pa zahteva i vanredne mere – nestandardne, smele, one mere koje će na najbolji način odgovarati našim interesima", rekao je Peskov i dodao da se planovi razvrstavaju i da vladin štab, koji predvodi premijer Mihail Mišustin, radi prilično operativno.

Portparol ruskog predsednika je naglasio da bi zabrana kupovine ruske nafte imala veoma ozbiljne posledice.

"To je tema koju vrlo pažljivo pratimo. To je, definitivno, situacija koja može snažno da pogodi svetsko energetsko tržište, to ne može da prođe bez prilično ozbiljnih posledica", rekao je Peskov.

On je dodao da je Rusija bila, jeste i biće zemlja koja traga za uzajamno korisnim odnosima s inostranim biznisom.

Peskov je, takođe, potvrdio da je usvojen Zakon o krivičnim kaznama za lažne informacije o Oružanim snagama Rusije i pozive da se Rusiji uvedu sankcije, koji je u petak potpisao Putin.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city