Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija pretražuje kancelariju i drugog lekara u slučaju Maradona - | K-013 Portal

Policija pretražuje kancelariju i drugog lekara u slučaju Maradona

lekar maradone, maradona

Istraga o smrti Dijega Maradone nastavljena je danas pošto je policija pretresla kancelariju i dom psihijatra koji se brinuo o legendarnom fudbaleru.

Psihijatar Agustina Kosačov na meti je istrage zbog mogućeg lekarskog nemara. Po nalogu javnog tužilaštva, policajci su ušli u stan koji je Kosačov koristila za konsultacije u Buenos Ajresu, dok je druga grupa policajaca pretresla njen dom.

„Tužilac mi je rekao da istražuje njeno ponašanje kao lekara“, rekao je novinarima psihijatar Vadim Misčančuk i dodao da su to rutinske mere u slučaju ispitivanja uzroka smrti pacijenta i to se radi zbog utvrđivnja njegove istorije bolesti.
Agustina Kosačov je bila deo medicinskog tima koji je lečio Maradonu nakon što je početkom novembra operisan zbog krvarenja na mozgu. Maradona je preminuo prošle srede od srčanog udara u 60. godini, u svojoj kući dok se oporavljao od operacije mozga.

Istražitelji su utvrdili da u slučaju nije bilo nasilja, ali je tužilac pokrenuo istragu o mogućem medicinskom nemaru koji je doveo do Maradonine smrti, a to je dovelo do izliva emocija širom Argentine i među ljubiteljima fudbala širom sveta.

U izjavi objavljenoj preko advokata, Kosačov je rekla: „Mirna sam u vezi sa svim odlukama koje sam donela“.

Policija takođe istražuje i neurohirurga Leopolda Lukea, koji se poslednjih meseci brinuo o Maradoni, a u novembru je učestvovao sa drugim specijalistima u operaciji mozga.

Policajci su u nedelju pretresli njegov dom i kancelariju i uzeli medicinske kartone Maradone, kao i računare, hard diskove i mobilne telefone.

„Dijego je mrzeo doktore. Mrzeo je psihologe, mrzeo je sve koji se bave zdravljem. Dijegu je bila potreba pomoć, nije bilo načina da se dopre do njega. Imao je autonomiju, sam je odlučivao o svom zdravlju. Za šta sam odgovoran? Svi smo radili najbolje što smo mogli. Svi“, rekao je Luke.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city