Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija valjkom SAMLELA opremu za rudarenje kriptovaluta vrednu 1,2 mil. USD - | K-013 Portal

Policija valjkom SAMLELA opremu za rudarenje kriptovaluta vrednu 1,2 mil. USD

policija malezije, oprema za rudarenje kripto valuta

Snimak iz Malezije na kom se može videti kako policija koristi parni valjak da bi uništila opremu za rudarenje kriptovaluta širi se internetom, a kako prenose tamošnji mediji, više od 1.000 mašina za rudarenje čija vrednost se procenjuje na oko 1,26 miliona dolara je uništeno.

Preciznije, malezijske vlasti zaplenile su 1.069 mašina za rudarenje za bitkoine, položile ih na parking u policijskom sedištu i pomoću valjka na paru slomile.

Oni navode da je ta oprema oduzeta stanovnicima Malezije koji su pokušali ilegalno da kopaju kriptovalute koristeći ukradenu električnu energiju u periodu od februara do aprila.

U saopštenju za javnost tamošnja policija je istakla da je krađa električne energije za rudarenje dovela do čestih nestanka struje tokom 2021. godine, a tri kuće su srušene zbog ilegalnih priključaka za snabdevanje električnom energijom.

Delujući po dojavi, vlasti na ostrvu Borneo zaplenile su platforme u šest odvojenih racija između februara i aprila.

Policija je odlučila da drobi opremu, a ne da je prodaje, u skladu sa sudskim nalogom.

(BizLife)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS