Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Posao snova: Oni rade 4 dana nedeljno, a 3 odmaraju - | K-013 Portal

Posao snova: Oni rade 4 dana nedeljno, a 3 odmaraju

Posao Australija

Jedna firma u Australiji dala je svojim radnicima tri slobodna dana nedeljno i već nakon mesec dana primetila je ogromne promene.

Medijska agencija „Versa“ iz Melburna zbog drugačije organizacije radnog vremena zaopslenih, drugačije i posluje od ostalih firmi, a direktori i šefovi kažu da je ovakav model rada uspeo i dao dobre rezultate, piše „Ladbible“.

Zaposleni u ovog agenciji, osim subote i nedelje, imaju slobodnu i sredu.

„Mi bukvalno zatvaramo firmu u sredu, što našem timu omogućava da u život uklopi vreme za porodicu, sport ili spavanje, a da ne mora sve to da smesti u vikend“, rekao je generalni direktor Džoni Klou.

Četvorodnevnu radnu nedelju direktorka Ket Blekmen testirala je u julu prošle godine i apsolutno se oduševila.

„Nakon što je isprobala mnogo fleksibilnih načina koji nisu uspeli (ljudi uzimaju toliko različitih slobodnih dana da je time nemoguće upravljati), Ket je shvatila da može da stvori slobodan dan za sve. Sreda ima smisla jer je sredina nedelje. Stvorili smo model koji odlično funkcioniše“, rekao je Klou.

„To je prošlo toliko dobro da se jedan mesec pretvorio u tri, tri meseca pretovorila su se u šest meseci, a na kraju je prošlo više od godinu dana, ali to je uvek proba. Ljudima jasno stavljamo do znanja da ako to prestane da funkcioniše, prestaćemo to i da radimo i to čini ljude motivisanim da rade“, istakao je Klou.

„Sam prihod firme porastao je za 46 odsto, a zadržavanje zaposlenih je od 72 do 88 odsto. Zaposleni su srećni, a kompanija napreduje i nadamo se da će naša studija slučaja pomoći drugim kompanijama da budu dovoljno hrabre za to“, zaključio je on.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.