Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prevara na svetskom nivou: FBI raskrinkao pokušaj prodaje 39 miliona maski - | K-013 Portal

Prevara na svetskom nivou: FBI raskrinkao pokušaj prodaje 39 miliona maski

Američki Federalni istražni biro (FBI) otkrio je da je pokušaj prodaje 39 miliona zaštitnih maski kalifornijskom sindikatu radnika bila prevara.

Kako prenosi RTS, nedeljnik Njuzvik objavio je da su prevaranti pokušali da prodaju lažnu zalihu od 39 miliona maski kalifornijskom sindikatu radnika, u vreme kada se vlade država i bolnice bore da nabave maske i drugi sanitetski materijal tokom pandemije korona virusa.

Los Anđeles tajms je prvi izvestio da je FBI otkrio prevaru, koja potiče od brokera u Australiji i dobavljača u Kuvajtu.

Istražitelji su otkrili prevaru jer su proučavali da li je moguće presretnuti snabdevanje savezne vlade na osnovu Zakona o odbrambenoj proizvodnji.

Prema navodima zdravstvenih radnika, cene maski i druge opreme skočile su naglo, jer je potreba nadmašila raspoloživu ponudu.

„Cene jednostavnih stvari poput maski porasle su za 10 do 20 puta. Obično bi maska N-95 koštala moju bolnicu negde oko 40 ili 50 centi. Trenutne cene su od pet do sedam dolara po maski“, objasnio je jedan od specijalista hitne medicine.

Službenici službe za zapošljavanje pri najvećem kalifornijskom sindikatu radnika obećali su krajem marta da će milione maski staviti na raspolaganje, pošto su vladine agencije i bolnice planirale da nabave deo zaliha.

Međutim, kako je pokazala istraga FBI-ja, očigledno je da je sindikat prevaren, mada još nije izvršena finansijska transakcija.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS