Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: Nema potrebe za dodatnim regrutovanjem vojnika - | K-013 Portal
ukrajina, rusija

Putin: Nema potrebe za dodatnim regrutovanjem vojnikaRuski predsednik Vladimir Putin rekao je da nije potrebno dodatno regrutovanje vojnika u sklopu delimične mobilizacije, prenosi RIA Novosti.

Tokom sastanka predsednika Rusije i majki vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, a na konstataciju jedne žene iz Krasnodara da ima četiri sina, te da dva sina i njen suprug učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji kao dobrovoljci, Putin je pojasnio situaciju.

"Nema potrebe, nema potrebe, dosta nam je", odgovorio je Putin i dodao da bi trebalo da joj se vrati i jedan od njegovih sinova.

"Oni su se već borili na frontu", rekao je Putin.

Putin je majkama vojnika koji su poginuli u operacijama u Ukrajini preneo da on i rusko rukovodstvo dele njihov bol zbog gubitka sinova.

Putin je kazao da onima koje su izgubile sina ne može da kaže samo formalne i standardne stvari vezane za izražavanje saučešća, ali da zato može da im prenese uveravanje da čitavo rukovodstvo zemlje deli sa njima njihov bol, prenela je agencija Tas s.

"Učesnici specijalne operacije su svi pravi heroji i niko osim njih ne zna kakav je to posao i koliko je opasan. Delimo bol sa onima koji su izgubili dete, učinićemo sve da osete našu podršku i oslonac", rekao je Putin, preneo je Sputnjik.

Sastanak je održan uoči praznika Dana majki, 27. novembra, a Putin je još rekao i da za njih taj praznik prolazi u brizi i uznemirenosti.

Putin:Ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi ranije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je sada jasno da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi mnogo ranije.

Četiri oblasti u Ukrajini održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti, na čijoj teritoriji se nalaze.

"Što se 2014. tiče, naravno, gledajući unazad, znamo sve sada. Međutim, pošli od pretpostavke da bi moglo biti moguće da se dogovore, da će Lugansk i Donjeck moći ponovo, nekako, da se ujedine sa Ukrajinom u okviru Minskog sporazuma. Iskreno smo radili na ovome, ali nismo videli osećanja ljudi, nije bilo moguće shvatiti šta se dešava tamo", rekao je Putin, prenosi TAS S.

On se danas susreo sa majkama vojnika koji se bore u Ukrajini.

"Sada je postalo veoma jasno da je ovo ujedinjenje trebalo da se desi ranije. Možda ne bi bilo toliko civilnih žrtava i ne bi ubijeno toliko dece u bombardovanjima. Na kraju, desilo se ujedinjenje i to je dobro", rekao je Putin.

Putin je istakao i da se Rusija ne bori protiv ukrajinskog naroda, već protiv onih koji ih koriste kao "topovsko meso".

"Ne borimo se protiv Ukrajinaca, već protiv onih sa kojima imamo posla, protiv kojih koji ih snabdevaju svačim i plaćaju ih, koriste ih kao topovsko meso. To nije preterivanje. Ne cene nimalo ljudski život", rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.