Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin stavio u pripravnost ruske nuklearne snage za odvraćanje - | K-013 Portal

Putin stavio u pripravnost ruske nuklearne snage za odvraćanje

vladimir putin, nuklearne snage, rusija, ukrajina

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas stavljanje ruskih nuklearnih snaga za odvraćanje u visoko stanje pripravnosti u jeku tenzija sa Zapadom oko njegove invazije Ukrajine.

Govoreći na sastanku sa najvišim zvaniučnicima Putin je rekao da su vodeće NATO sile davale „agresivne izjave“ pored toga što je Zapad uveo teške finansijske sankcije Rusiji, uključujući i njemu.

Ovo stanje pripravnosti znači da je Putin naredio da ruske nuklearne snage budu u povišenoj spremnosti za lansiranje.

On je naložio ministru odbrane i načelniku generalštaba ruske vojske da stavi nuklearne snage za odvraćanje u „specijalni režim borbene dužnosti“.

„Zapadne sile ne preduzimaju samo neprijateljsko delovanje prema našoj zemlji u ekonomskoj sferi nego su glavni zvaničnici iz vodećih NATO zemalja davali agresivne izjave u vezi naše zemlje“, rekao je Putin u izjavama koje je prenosila televizija.

Njegovo naređenje povisilo je pretnju da bi tenzije sa Zapadom oko invazije Ukrajine mogle dovesti do upotrebe nuklearnog oružja, navodi AP.

Putin je protekle nedelje zapretio da će oštro uzvratiti bilo kojoj zemlji koja bi direktno intervenisala u sukobu u Ukrajini.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.