Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rusija objavila kraj vojnih vežbi i odlazak dela jedinica sa Krima - | K-013 Portal

Rusija objavila kraj vojnih vežbi i odlazak dela jedinica sa Krima

rusija, ukrajina, vojne vezbe

Rusija je objavila završetak vojnih vežbi i odlazak dela svojih snaga sa pripojenog poluostrva Krim, gde je raspoređivanje trupa podsticalo strahovanje o predstojećoj invaziji Ukrajine.

"Jedinice iz južne vojne oblasti završile su svoje taktičke vojne vežbe na poluostrvu Krim i vraćaju se železnicom u svoje baze", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, prenose ruske agencije.

Ruska televizija prikazala je noćne snimke dugog voza koji prevozi oklopna vozila kako prelazi most preko Kerčkog morezua, koji je Rusija izgradila da poveže Krim sa ruskom teritorijom.

Moskva je juče objavila delimično povlačenje svojih vojnika raspoređenih poslednjih nedelja na granicama s Ukrajinom, kao znak smirivanja posle dva meseca strahovanja o neposrednoj invaziji Ukrajine u jeku rusko-zapadne krize.

Evropljani i Amerikanci još čekaju dokaze o većem ruskom povlačenju, mada istovremeno izražavaju oprezni optimizam. Rusija nije precizirala kolikog će obima biti to povlačenje i kada će se sprovesti.

Zapad navodi da je više od 100.000 vojnika raspoređeno na ukrajinskim granicima sa velikom količinom teške opreme. Pored toga velike rusko-beloruske vojne vežbe održavaju se do 20. februara u Belorusiji, proruskom susedu Ukrajine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city