Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Severna Koreja emitovala niz misterioznih brojeva na Jutjubu - | K-013 Portal

Severna Koreja emitovala niz misterioznih brojeva na Jutjubu

Severna Koreja, jutjub, šifrovane poruke

Severna Koreja jutros je, po prvi put na Jutjubu, emitovala niz misterioznih brojeva za koje se pretpostavlja da su šifrovane poruke njenim špijunima na Jugu.

Na Jutjub nalogu državnog radija Pjongjang objavljen je video snimak u kojem je spikerka pročitala ono što je opisala kao "zadatak revizije informacione tehnologije na udaljenom univerzitetu za obrazovanje za agente br. 719 ekspedicije", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Ponavljala je fraze poput „br. 23 na stranici 564, br. 19 na stranici 479“ tokom otprilike jednog minuta u klipu, koji je pogledan 2.500 puta do 11 časova po lokalnom vremenu. Brojevi nisu emitovani na radiju.

Severna Koreja je emitovala takve naizgled nasumične brojeve preko radija još od perioda hladnog rata, a poslednji put 7. i 13. marta.

Ali ovo je prvi put da je Pjongjang koristio globalnu platformu za razmenu video snimaka za slanje očigledno kodiranih poruka.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.