Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slovački zvaničnici: Fico i dalje na operaciji, stanje ozbiljno, pokrenuta istraga - | K-013 Portal

Slovački zvaničnici: Fico i dalje na operaciji, stanje ozbiljno, pokrenuta istraga

robert fico, atentat

Slovački zvaničnici saopštili su danas da je premijer Roberta Fico na koga je izvršen atentat i dalje na operaciji i teškog zdravstvenog stanja i da će istraga o napadu biti otvorena što je pre moguće.

Ministar rada Erik Tomaš kazao je za TV Markizu da je premijerovo zdravstveno stanje ozbiljno, da je i dalje na operaciji koja će biti duža jer je napadač koji je pucao vatrenim oružjem u Fica pogodio nekoliko organa.

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok rekao je da će napad na Roberta Fica biti istražen „što je pre moguće“, i dodao da Slovačka „proživljava najgori dan svoje demokratije“.

„Prvi put za 31 godinu naše demokratske suverene republike desilo se da je neko odlučio da političko mišljenje iskaže ne na izborima, već oružjem“, napisao je Šutaj-Eštok na Fejsbuku.

On je dodao da pokušaj atentata „zaslužuje zajedničku i nedvosmislenu osudu“, ali je upozorio na opasnost od „širenja političke mržnje“.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.