Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Solarna elektrana veličine 200 fudbalskih terena priključena na elektromrežu - | K-013 Portal

Solarna elektrana veličine 200 fudbalskih terena priključena na elektromrežu

Solarna elektrana, elektrana, solarna energija, Italija

Solarna elektrana, snage 103 MW, koja je prema nekim tvrdnjama trenutno najveća u Italiji, priključena je na elektromrežu.

Iza projekta izgradnje postrojenja na površini od 1,5 miliona kvadratnih metara, što je jednako površini 200 fudbalskih terena, stoji energetska kompanija iz Danske "Juropijan enerdži".

Novi proizvođač električne energije u Italiji dospeo je na 17. mesto najvećih elektrana sa jedinstvenim priključkom na svetu.

Solarni park je izgrađen na severu zemlje u regiji Pulja.

Očekuje se da će svojom godišnjom proizvodnjom od ukupno 150 miliona kilovat-časova čistog porekla pokriti energetske potrebe oko 200.000 stanovnika.

Elektroenergetski objekat se sastoji od čak 275 hiljada solarnih panela.

Procenjuje se da će na godišnjem nivou doprineti smanjenju emisije ugljen-dioksida za oko 80 hiljada tona, prenosi Energetski portal.

"Juropijan enerdži" tvrdi da je italijanska solarka barem 50 odsto efikasnija od solarnih elektrana starosti 5 i više godina što znači da će sa manjeg prostora generisati više struje, čime će biti smanjen njen uticaj na životnu sredinu.

(Energetski portal)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.