Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ŠPANIJA: Srbi uhapšeni sa pola tone kokaina - | K-013 Portal

ŠPANIJA: Srbi uhapšeni sa pola tone kokaina

španija, pola tone kokaina, hapšenje

Policija u Španiji je u saradnji sa američkom Agencijom za suzbijanje narkotika (DEA) zaplenila 560 kilograma kokaina i uhapsila šest osoba, među kojima su i dva državljana Srbije N. D. (37) i P. P. (36), javlja Glas Galcije, a prenosi Nova.rs.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji „Dinastija“ zbog sumnje da su švercovali drogu koja dolazi iz Južne Amerike.

Uhapšeni su pripadnici bande pod nazivom ‘Poslastičari’, koja deluje u Rijas Bajkasu u Galiciji. Grupu predvodi Herardo Rijal Iglesijas (41), moćni narko-bos, koji već 25 godina švercuje drogu u saradnji sa balkanskim kartelom“, saopštili su iz španske civilne garde, kako navodi Glas Galicije.

Kokain je pronađen u iznajmljenoj kući koja se nalazi u toj španskoj pokrajini, a vrednost droge je 15 miliona evra.

Pretreseno je sedam imanja u tri grada, a utvrđeno je da su članovi bande imali više firmi, koje su im služile kao pokriće za ilegalne delatnosti.

„Grupa je imala odličnu logistiku. Drogu su dovezli iz Južne Amerike i nameravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, nameravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije“, navodi Glas Galicije.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS