Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpska rešenja za globalne ekološke izazove - | K-013 Portal

Srpska rešenja za globalne ekološke izazove

expo dubai, paviljon srbija

Privreda Srbije predstaviće se na prvoj tematskoj nedelji Svetske izložbe “Expo 2020 Dubai” o klimi i biodiverzitetu velikim brojem inovativnih proizvoda i usluga posvećenih cirkularnoj ekonomiji, unapređenju energetske efikasnosti, obnovljivim izvorima energije, smanjenju emisije štetnih gasova i ublažavanju klimatskih promena. Osim kompanija, svoje inovacije i napredne tehnologije promovisaće naši startapi, klasteri, naučno-tehnološki parkovi, fakulteti i instituti.

Pred poseticioma izložbe u Dubaiju u nedelji „Klima i Biodiverzitet“ koja počinje 3. i traje do 9. oktobra naći će se električni bicikli, dijagnostički testovi “Made in Serbia”, kao i mnogi drugi inovativni proizvodi i rešenja koji mogu da doprinesu rešavanju globalnih ekoloških problema.

Osim povezivanja sa poslovnim partnerima i mogućnosti izlaska na nova tržišta, predstavnici privredne delegacije Srbije očekuju da se u Dubaiju upoznaju sa najmodernijim zelenim, niskougljeničnim tehnologijama i najnovijim trendovima u svetu održivog razvoja.

„Koncept ugljenične neutralnosti 'dekarbonizacije' preuzima primat u globalnim agendama i inicijativama, a posebno je program zelene tranzicije važan za industriju Zapadnog Balkana i zahtevnu energetsku tranziciju. 'Expo 2020 Dubai' će pokušati da dizajnira budućnost planete, podelu odgovornosti za emisije CO2, najbolja rešenja za održivost ekonomija i najbolje prakse za cirkularnu ekonomiju“, ističe Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju PKS.

Dodaje da će izložba biti odlična prilika za naše startape i inovacije u zelenim rešenjima, da ih svet vidi i potencijalno investira u zelenu tranziciju naše ekonomije, infrastrukturu za otpadne vode i otpad lokalnih zajednica.

Svetska izložba u Dubaiju održava se pod sloganom: „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a centralni događaji koji se odnose na predstavljanje naše zemlje su u Nacionalnom paviljonu Srbije, površine od 2.000 kvadratnih metara, koji se nalazi u tematskoj celini „mobilnost“ (Mobility). U okviru Paviljona nalazi se i maloprodajna zona gde su predstavljeni domaći proizvodi sa žigom „Čuvarkuća“ koji potvrđuje vrhunski kvalitet i poreklo iz Srbije.

Procenjuje se da će više od 1.000 kompanija iz Srbije učestvovati na Svetskoj izložbi od prvog dana oktobra do kraja marta 2022. Podršku domaćim kompanijama obezbedili su Generalni sekretarijat Vlade Srbije, PKS, Razvojna agencije Srbije. Firme dobijaju besplatan prostor u Biznis habu Privredne komore Srbije, besplatan avionski prevoz, besplatne lokalne transfere, povlašćene cene hotelskog smeštaja, učešće na investicionim forumima, B2B susrete i različite vidove promocija.

Na Svetskoj izložbi predstavljaju se 192 zemlje, od kojih oko 80 na sopstvenom paviljonu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city