Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srušena društvena mreža Parler - | K-013 Portal

Srušena društvena mreža Parler

drustvena mreza parler, parler

Društvena mreža Parler, koju mnogi doživljavaju kao pandan Tviteru, pala je danas pošto je Amazon ukinuo usluge hostinga i onemogućio korisnicima preuzimanje aplikacije te mreže sa svog servisa i njeno korišćenje.

Potez Amazona usledio je pošto su Epl i Gugl tokom vikenda preduzeli korake kako bi blokirali novu društvenu mrežu, prenosi Sputnjik.

Parler, popularan među američkim konzervativcima, isključen je jer je Amazon otkazao podršku toj društvenoj mreži, tvrdeći da je dozvoljavala pretnje nasiljem nakon nereda u američkom Kongresu.

Parler se oslanjao na servisnu platformu koja je u vlasništvu tehnološkog giganta Amazon.

"U poslednje vreme primećujemo stalni porast nasilnog sadržaja na vašoj veb lokaciji, što krši naše uslove", navedeno je u pismu Amazonovog servisa Parleru, koje je objavio NBC njuz.

Gugl je u petak suspendovao Parler sa Gugl plej stora, ubrzo pošto je Tviter na neodređeno vreme ukinuo nalog američkog predsednika Donalda Trampa, a u subotu je slično učinila i kompanija Epl uklanjajući aplikaciju Parlera i dajući toj kompaniji 24 sata da uvede odgovarajuće mere "za sprečavanje širenja postova koji podstiču na nasilje".

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city