Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sudan isključuje internet na tri sata zbog prijemnih ispita na fakultete - | K-013 Portal

Sudan isključuje internet na tri sata zbog prijemnih ispita na fakultete

sudan, internet

Više od 500.000 maturanata uskoro će u Sudanu polagati prijemne ispite za upis na fakultete, a u tom periodu država će tri sata dnevno isključivati mobilni internet kako bi osujetila varanje kandidata.

Sudan ima dugu praksu u tome. Internet je isključivan tokom protesta kako bi poremetio koordinaciju demonstranata, ali ove godine isključivanje interneta koristi kao meru za sprečavanje "varanja velikih razmera" na prijemnim ispitima na fakultetima.U sredu, u 8 sati ujutro stanovnici Sudana shvatili su da uprkos tome što su platili račune na vreme, internet na mobilnom telefonu ne radi. Nakon što primili hiljade žalbi, operateri su objavili da je vlada naredila svakodnevni prekid mobilnog interneta do 24. septembra, kao način da odvrati kandidate od varanja na ispitima.

EFE podseća da su sudanske vlasti usvojile kontroverznu meru kako bi sprečile varanje velikih razmera koje se dogodilo pre tri godine, kad su se ispitna pitanja pojavila na internetu, a Ministarstvo obrazovanja moralo je da organizuje drugi ispit.

Svakog dana, do 24. septembra, Sudanci od 8 do 11 časova ne mogu da koriste mobilni internet.

(Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.