Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vruć talas u Grčkoj: 28 stepeni, Grci masovno na plažama - | K-013 Portal

Vruć talas u Grčkoj: 28 stepeni, Grci masovno na plažama

grcka vruc talas

Vruć talas s temperaturom od čak 28 stepeni Celzijusa poslao je danas Grke masovno na plaže i u parkove, bez obzira na „mere zatvaranja“ zbog epidemije korona virusa.

Po Atinskoj nacionalnoj opservatoriji, temperatura u Hanji, na južnom ostrvu Kritu, oko podneva je dostigla 28,3 stepena, što je jedna od najviših januarskih temperatura za pedeset godina.

Tipična temperatura u ovo doba godine u Grčkoj je oko 15 stepeni.

U Atini, gde su termometri dostizali 22 stepena, ljudi su hrlili na plaže i trgove i u parkove.

„Vreme je divno, a većinom smo zaglavljeni kod kuće“, rekao je čovek za Skai TV sa plaže Kavuri, kod Atine, objašnjavajući zašto je tu uz mnoge koji su šetali, a neki i plivali.

Vrući vetar iz Afrike je uz neuobičajenu toplotu doneo i mnogo prašine.

Očekuje se da će temperatura u Grčkoj biti visoka do srede.

Policija je patrolirala uzalud pokušavajući da se izbegne prevelika koncentracija stanovništva. Policijski službenici s megafonima podsečali su ljude da održavaju „socijalnu distancu“ i kaznili one koji nisu nosili maske.

Grčka je „u karantinu“ od početka novembra, a vlasti pokušavaju da izbegnu treći talas pandemije posle Božića i novogodišnjeg slavlja. U petak su ograničenja koja je trebalo da se završe 11. januara, produžena za još nedelju dana.

U ponedeljak se otvaraju samo jasle, vrtići i osnovne škole.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.