Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaplenjeno pola tone kokaina na brodu "Budva" u Nemačkoj - | K-013 Portal

Zaplenjeno pola tone kokaina na brodu "Budva" u Nemačkoj

pancevo, beograd, novi sad, vesti

Na brodu "Budva" koji plovi pod crnogorskom zastavom, u nemačkoj luci zaplenjeno je pola tone kokaina, saopštila je danas crnogorska policija navodeći da je time presečena ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Na osnovu informacija crnogorske policije, u Nemačkoj je zaplenjena velika količina kokaina, kao rezultat kontinuiranog rada službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u borbi protiv krijumčarenja droge na međunarodnom nivou, navodi se u saopštenju.

Crnogorska policija je u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Nemačke i američke Agencije DEA, realizovala još jednu međunarodnu policijsku akciju, koja je rezultirala presecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

U saopštenju se navodi da je fokus crnogorske policije posebno usmeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finansijske dobit.

Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Više detalja nije moguće saopštiti u cilju nesmetanog toka istrage u Nemačkoj, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.